ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η εταιρεία παιχνίδια Απέργη κατασκευάζει παιχνίδια από το 1948, αποτελώντας μια από τις πρώτες βιοτεχνίες του είδους που λειτούργησαν στην Ελλάδα. Στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια, λίγο μετά την κατοχή, ο Γεώργιος Απέργης μαζί με τον γιο του Γρηγόρη, ξεκίνησαν την κατασκευή υφασμάτινων κουκλών, με πρώτη έδρα τον Πειραιά. Η επιτυχία στις πωλήσεις ήρθε γρήγορα οπότε πατέρας και υιός απορροφήθηκαν πλήρως δουλεύοντας στην βιοτεχνία σχεδόν σε εικοσιτετράωρη βάση.

Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή πλαστικών εξαρτημάτων για κούκλες και στη συνέχεια το 1956, ο Γρηγόρης Απέργης, μόνος του πλέον, επεκτείνει τις δυνατότητες παραγωγής με την αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού για παραγωγή πλαστικών παιχνιδιών κάθε είδους. Το 1962, οι υψηλές πωλήσεις έδωσαν ώθηση και ανάπτυξη στην εταιρεία και με νέα και πιο σύγχρονα μηχανήματα η εταιρεία μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο στο Περιστέρι. Τα νέα μηχανήματα που αγοράστηκαν τότε ήταν μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα και με πολύπλοκους αυτοματισμούς. Όλα αυτά ανάγκασαν σε αναζήτηση νέας στέγης και το 1970, η εταιρεία μεταφέρεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Λυκόβρυση, την σημερινή της έδρα. Η εταιρεία περνώντας στην τέταρτη πλέον γενιά, παραμένοντας πιστή στις αξίες της, με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια συνεχίζει να κατασκευάζει παιχνίδια που απευθύνονται σε μικρής ηλικίας παιδιά και εναρμονισμένα απόλυτα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κλασσική συρόμενη ρόδα, φορτηγά, μπουλντόζες, μπετονιέρες, καρότσια κούκλας, κουνιστά αλογάκια, καρεκλάκια, σανίδες θαλάσσης, καραβάκια και κουβάδες κάθε είναι μερικά από τα προϊόντα που κατασκευάζονται κάνοντας την εταιρεία συνώνυμη με το καλοκαιρινό παιχνίδι.

1948

Παραγωγή υφασμάτινων κουκλών – ο Γεώργιος Απέργης με τον γιό του Γρηγόρη ξεκινούν την κατασκευή κουκλών στον Πειραιά

1956

Ίδρυση εργοστασίου πλαστικών παιχνιδιών – ο Γρηγόρης Απέργης συνεχίζει μόνος του και ιδρύει εργοστάσιο πλαστικών παιχνιδιών κάθε είδους.

1962

Μεταφορά της έδρας στο Περιστέρι – Η συνεχώς αυξητική πορεία των πωλήσεων καθώς και η παραγωγή ακόμα περισσότερων ειδών αναγκάζει την εταιρεία να μεταφερθεί σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

1970

Κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην Λυκόβρυση – Η εταιρεία επενδύει στην κατασκευή σύγχρονων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης.

1975

Αναλαμβάνει την παραγωγή ο Νικόλαος Μηνόπετρος δίνοντας νέα ώθηση και ανάπτυξη στην εταιρεία.

1982

Αναλαμβάνει το λογιστήριο και τις πωλήσεις η Ελισάβετ Απέργη εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας την μηχανογράφηση.

1987

Εξαγορά της εταιρείας πλαστικών παιχνιδιών Παπαιωάννου. Με την εξαγορά αυτή, η εταιρεία παράγει πλέον τα γνωστά σε όλους Viewmaster καθώς επίσης και μια πολύ μεγάλη γκάμα από ποιοτικά αποκριάτικα είδη.